С аромат на пачули. Какви тайни крие чудодейното масло?

С аромат на пачули. Какви тайни крие чудодейното масло?

27 януари 2020
  • Сподели:

Още през далечната 1800 г. ароматът на пачули се превръща в еталон, който определя автентичността на източните тъкани като коприна, тъй като се използва за защита от насекоми. Смята се, че маслото от пачули е получило името си от хинди думата „пачоли“, която означава „аромат“. Растението принадлежи към семейството на други добре познати ароматни растения като включително лавандула, мента и градински чай. Традиционно, маслото от пачули се използва в народна медицина при проблеми с косата (пърхот и мазен скалп), както и при кожни раздразнения (сухота, акне и екзема). Етеричното масло има балансиращ, успокояващ аромат и осигурява множество ползи за здравето, което го прави идеален за терапевтична употреба в козметични, ароматерапевтични и почистващи продукти.

Магическото масло пачули – ползи и приложения
В ароматерапията се смята, че мирисът на аромата на маслото от пачули (или поемането му като етерично масло през кожата) предава съобщения до мозъчния регион, участващ в контролирането на емоциите. Той от своя страна влияе и на нервната система. Вярва се, че етеричните масла влияят позитивно на сърдечната честота, нивата на стрес, кръвното налягане, дишането и имунната функция. Проучване, публикувано в „Джърнал“ през 2011 г. установява, че етеричното масло от пачули може да помогне при безсъние. При тестове авторите на изследването установяват, че вдишването на аромата на пачули създава седативни ефекти, които могат да бъдат полезни при лечението на проблеми със съня.
Освен това е доказано, че етеричното масло от пачули действа като репелент против насекоми, насърчава заздравяването от изгаряния и рани и намалява възпалението.
Когато се използва в състава на продукти за грижа за кожата, се смята, че етеричното масло от пачули действа благоприятнo при проблеми, свързани с мазна кожа, бръчки, целулит, стареене.

Парфюми с пачули – ароматът на успеха
Ароматът на пачули присъства в състава на популярни екстравагантни мъжки и дамски парфюми. И това не е случайно. Сладкият, земен и богат аромат, характерен за пачули, подсилва останалите съставки и придава чувственост и екзотичност на цялостната ароматна визия на парфюма.
Интересно изследване сочи, че ароматите, в които присъства пачули, създават усещане за успех. Според мъже и жени, подложили се на експеримента, ароматът на пачули създава усещане за сполука, постижения и сбъднати мечти. Единствената разлика в отговорите е, че за мъжете ароматът следва да е по-силен (например в комбинация с мускус, сандалово дърво, пипер и други подобни). При дамите обаче идеалният вариант е в комбинация със сладки тропически плодове. В същото проучване редица от мъжете споделили, че ароматът на пачули им действа като афродизиак.

Масло от пачули против стареене
Маслото от пачули действа благоприятно и върху кожата, особено срещу стареенето. Тайната е в
уникалното му свойство да стимулира производството на нови кожни клетки и така да поддържа кожата млада, здрава, жизнена и красива. Подходящо за всеки тип кожа, то има широко приложение при борба с мазна и склонна към несъвършенства кожа.
Благодарение на своите съставки и бързо заздравяващо действие, маслото от пачули намалява белезите и стриите. Чудесни резултати показва срещу целулита. Опитайте нашият антицелулитен крем за тяло с масло от пачули и комплекс от витамини А,Е и F за красота и увереност всеки ден. Освен че ароматът е супер подходящ в ежедневието като крем с антицелулитен ефект, но и действа като афродизиак за доброто себеусещане и комфорт.

Доверете се на природата за по-здрава, по-красива, по-жизнена и млада кожа по естествен начин!